Waarom investeren in een evenementen fotograaf?

“A picture is worth a thousand words”- Arthur Brisbane

Heel ons leven draait om beelden. Beelden op tv, beelden in de krant en tegenwoordig, meer dan ooit, beelden op de bekende Social Media (Facebook, Instagram, Google+ etc) Beelden vragen op een dwingende manier onze aandacht en kunnen ons betoveren, ontroeren en shockeren. Beelden vertellen niet alleen verhalen, maar beelden zijn ook dragers van ideeën, van merken, producten en ervaringen. Visuele communicatie is een vitaal element in alle marketingstrategieën.

Portfolio Neem contact op

Wat kan het inhuren van een evenementen fotograaf voor jou betekenen?

Een evenementen fotograaf is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het vastleggen van de actie op allerlei soorten evenementen/ festivals/ bijeenkomsten en het betrokken publiek. Wanneer het nu gaat om een bedrijfsfeest, een seminar, een bijeenkomst of een maatschappelijk project, de evenementen fotograaf is degene die de essentie van het evenement kan vastleggen door middel van fotografie. De foto’s zijn uiteraard niet alleen een “leuke” herinnering, maar kunnen nog voor vele doeleinden ingezet worden:

  • De foto’s kunnen ingezet worden als onderdeel van een Social Media campagne.
  • De foto’s kunnen gebruikt worden ter illustratie van blogartikelen
  • De foto’s kunnen gebruikt worden ter promotie van de organisatie, door ze bijvoorbeeld als visuals op de bedrijfswebsite te gebruiken
  • De foto’s kunnen ingezet worden als content voor promotiematriaal: flyers, folders, brochures, kalenders
  • De foto’s kunnen ingezet worden als communicatiemiddel met gasten op jouw evenement, door bijvoorbeeld nog wat foto’s na te sturen
  • Soms lukt het misschien niet om voor elk evenement wat je organiseert een fotograaf in te huren of om er budget voor vrij te maken, maar aan de andere kant kun je het je ook niet permitteren om oude en irrelevante beelden in je (toekomstige) marketingcampagne te gebruiken. Het is daarom een suggestie om speciaal voor belangrijke evenementen budget vrij te maken voor een fotograaf op jouw speciale dag.

    Portfolio Neem contact op