Je ziet het wel eens voorbij komen, bedrijfspagina’s waarop de medewerkers van het desbetreffende bedrijf worden voorgesteld, oftewel het online smoelenboek. Het is niet alleen een leuke manier om te laten zien hoe trots je bent op je medewerkers, er zitten nog een paar belangrijke voordelen aan het hebben van zo een pagina op je bedrijfswebsite. In artikel geef ik je 4 redenen waarom een online smoelenboek een goede investering is!

1. Laat de menselijke kant zien van jouw bedrijf

Een leuk portret van je werknemers of je projectteam belicht de vriendelijke menselijke kant van je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een ICT-bedrijf en ontwerp je software oplossingen op maat, dan kan de bedrijfswebsite misschien een beetje koud en technisch overkomen. Met portretten van je scrum teams/ medewerkers maak je de uitstraling toegankelijker en benaderbaar. Daarnaast laat je een beetje van je bedrijfscultuur zien!

2. Betrouwbaarheid

Potentiële klanten vinden het fijn om gezichten te zien bij de mensen die hen ter dienst zullen zijn. Wanneer ze de foto’s van je medewerkers hebben gezien, schept dat al onbewust een band.

3. Laat de beste kant zien van je medewerkers

Portretten van je medewerkers geven je bedrijf warmte en identiteit. Daarnaast kan het je helpen om een goede reputatie op te bouwen bij potentiële nieuwe medewerkers. Zien de medewerkers er uitgerust en vriendelijk uit en misschien wel het belangrijkst, zien ze er gelukkig uit en blij dat ze mogen werken voor jouw bedrijf?

Een handige tip: schrijf een stukje over de bedrijfscultuur en som je waarden en normen op als bedrijf. Dit helpt de fotograaf om een leuk concept uit te denken voor de webpagina. Het heeft natuurlijk geen zin om een kleurrijke en vrolijke fotosessie te houden wanneer je een formeel bedrijf hebt, wie de financiën beheert van statige klanten. Heb je een kinderdagverblijf dan heeft het weer geen zin om iedereen in een strak pak te laten opdagen!

4. Verbeter het imago van je brand

Met goede zakelijke portretten zie je er professioneel uit in de ogen van je bezoekers. Het geeft aan dat je bereid bent om te investeren in je merk en dat je het belangrijk vindt dat je potentiële klant weet met wie hij/ zij te maken heeft.

Leuke voorbeelden

Als je portretten van je medewerkers wilt laten schieten, zijn er heel veel leuke concepten en ideeën die je kunt uitvoeren. Overleg met de fotograaf wat het beste bij je bedrijf past en maak samen een plan om je ideeën tot uiting te brengen. Tegenwoordig hoeft het allemaal niet zo statig en serieus meer (tenzij je dat wilt uiteraard). Zie hier wat leuke voorbeelden!

Voorbeeld 1

De namen van de mensen zijn op een leuke manier verwerkt. Geef je medewerkers allemaal een naambordje mee en laat ze zelf iets erop schrijven. Het resultaat ziet er vrolijk, energiek en speels uit.

Voorbeeld 2

Een zeer dynamisch effect, een smoelenboek met afwisselend ingezoomde en uitgezoomde portretten.

Voorbeeld 3

Deze is persoonlijk mijn favoriet, de fotograaf heeft de foto’s verwerkt tot leuke illustraties. Zou je zo een effect willen hebben? Vraag dan naar de vaardigheden van de fotograaf, niet iedereen is in staat de portretten om te zetten naar illustraties.

Tot Slot

Overweeg je om portretten te laten schieten van je medewerkers? Neem dan contact op met Fotografie Nancy Tjong. Ik sta je heel graag bij met het bedenken van een creatief concept voor jouw smoelenboek en met de uitvoering van de fotografie! Alle voorbeelden uit dit artikel zijn met mij te bespreken. Stuur een mailtje naar info@fotografienancytjong.nl of bel naar: +31 6 40 73 88 01

error: Interesse in deze foto? Interesse in deze foto? Neem contact op met info@fotografienancytjong.nl