Iedereen zal de waarde inzien van het professioneel laten vastleggen van jouw evenement door een professionele fotograaf. In dit artikel zet ik de voordelen op een rijtje van het inhuren van een evenement fotograaf en hoe je nog meer waarde kunt creëren met fotografie op jouw evenement. Je kan de fotograaf namelijk op zoveel verschillende wijze inzetten!

Waarom je moet investeren in een evenement fotograaf

De meest belangrijke reden om te investeren in een goede evenement fotograaf is de traffic die je zult genereren op je social media accounts en je eigen website. Bezoekers zullen graag terugkomen om hun eigen foto te bekijken/ te taggen. Zo trek je weer nieuwe bezoekers aan en laat je potentiële evenement bezoekers zien wat ze gemist hebben.

Daarnaast kunnen de foto’s ingezet worden in marketingscampagnes, gebruikt worden ter ondersteuning van persberichten, verwerkt worden in flyers, banners en andere visuele uitingen om nog meer aandacht te vragen voor je volgende evenement!

Naast het gebruik van de foto’s in je visuele communicatie, kan je op de dag van het evenement de fotografie nog slimmer inzetten om voor je te werken. Hieronder een aantal tips!

1. Evenement fotograaf & Photo Booth

Het vastleggen van leuke spontane interacties op jouw evenement geeft natuurlijk een ontzettend mooie weergave van de sfeer & ambiance tijdens de activiteiten, maar je kan je fotograaf ook op andere manieren inzetten. Vraag of er een photo booth geregeld kan worden waar de bezoeker van jouw evenement zich in groepjes of alleen kan laten fotograferen. Dit is een leuk extraatje voor je bezoeker. Zeg tegen je bezoeker dat de foto’s de volgende dag op een bepaalde plek te zien zijn en laat de fotograaf e-mailadressen verzamelen van de mensen die op de foto gegaan zijn. Vang hiermee meerdere fotografische vliegen in één klap! Meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief (vraag wel toestemming), genereer meer traffic naar je website/ social media accounts/, het is een leuk extraatje voor je bezoeker en een zeer leuke herinnering.

2. Foto’s ter plekke printen

Je zou de fotograaf ook ter plekke de foto kunnen laten uitprinten. Geef dit gratis weg als cadeautje of je zou ook kunnen overwegen om een kleine bijdrage te vragen voor het schieten van de foto die direct geprint zal worden. Staat een bepaald doel of een charitatieve instelling centraal op je evenement, vraag dan om een kleine donatie. De bezoeker draagt een klein steentje bij en houdt een leuke herinnering over aan de dag. Op een evenement waar ik zelf aanwezig was als bezoeker, moest iedereen die zijn headshot wou laten maken met een dobbelsteen gooien. Je bijdrage was het aantal ogen wat je gooide in euro’s. Het opgehaalde geld ging naar een lokale stichting die zich bezig hield met leuke projecten in de wijk voor kinderen. Bespreek de mogelijkheden met de fotograaf!

3. Professionele Headshots

Organiseer je een workshop voor bijvoorbeeld zelfstandig ondernemers? Maak de aanwezigheid van de fotograaf een feature op je workshop en bied professionele headshots aan die je deelnemers kunnen inzetten op hun Linkedin Account. Een leuk extraatje als dank-je-wel voor de participatie in de workshop.

4. Snel schakelen

Beslaat je evenement een aantal dagen, spreek dan af met de fotograaf dat de foto’s van de dag, direct (of dezelfde avond nog) geleverd worden, zodat je snel kan posten op je social media accounts. Mensen die nog twijfelden om te komen, krijgen misschien die extra push en komen toch even kijken op je evenement.

Jouw event

Heb jij binnenkort een belangrijk evenement gepland staan en overweeg je om een evenement fotograaf in te huren? Niet alleen sta ik je graag bij op de dag om het evenement vast te leggen, ik help je ook graag met het bedenken van een fotografisch concept om echt het maximale uit je foto’s te halen. Ik kan dan gericht gaan fotograferen op jouw evenement en die shots pakken die voor jou echt belangrijk zijn.

Interesse? Plan dan een vrijblijvend intakegesprek in middels info@fotografienancytjong.nl

error: Interesse in deze foto? Interesse in deze foto? Neem contact op met info@fotografienancytjong.nl